Een kort maar hevig onweer trok vrijdagnamiddag over het Neteland. Het onweer ging gepaard met felle rukwinden en hagelbuien. Rond 17.45u waaide een boom op de E313 Antwerpen-Hasselt ter hoogte van Herentals-West. De boom verspert er de rechterrijstrook. Even verderop ter hoogte van Geel-West ligt er eveneens een boom. Ook daar ruimt de brandweer de boom op.

In Herentals waaide aan de Herenthoutseweg een deel van de pannen van het dak van 2 woningen weg. Ter hoogte van de Shoe Discount/Aldi aan de Noorderwijksebaan in Herentals kwam een reclamepaneel terecht op vijf geparkeerde wagens.

In de Kloosterstraat in Herentals kwam een puntgevel van een appartementblok in aanbouw terecht op drie woningen. In de Kolvenierstraat in Herentals waaide een deel van de kerstversiering weg.

In Geel en Westerlo vielen bomen om en werden gevels omgeblazen. In Berlaar kwam op de Itegembaan het dak van een garagebox terecht. Een wagen kon niet tijdig stoppen en raakte beschadigd. Niemand werd gewond.

In de Nijlense deelgemeente Bevel rukte een kleine windhoos dakpannen van woningen op de Nijlensesteenweg, in Bevel-Dorp, de Schoolstraat en de Roiestraat.

In Berlaar moest de brandweer een aantal omgewaaide bomen van de weg verwijderen.

In Leuven is de bliksem ingeslagen in het station. Een aantal treinen staan stil. In Mechelen staat het treinverkeer stil door een aantal omgewaaide bomen op de sporen.

Een deel van het dak van de tribune en het businessgebouw van KV Mechelen is weggewaaid en ligt in de omliggende straten.  Een deel van het dak van supermarkt Delhaize waaide weg. Een ware ravage.

 

Voorlopig is er geen melding van slachtoffers.